Elin Wendel

Husfunderingar

Ni är många som velat följa vår resa med huset från början till slut och jag ska göra mitt bästa att dokumentera det längs vägen. Vi har tagit oss an många renoveringsobjekt vid det här laget och jag har då bara delat med mig av det färdiga resultatet, otålig som jag är tycker jag att det är det som är roligast. Men det här blir ju en mycket längre resa och därför ska jag se till att dokumentera den bättre och låta er se mer mycket tidigare. Det är idag en vecka sedan vi fick nycklarna till vårt hus och mycket har hänt. Erik renoverar nu på heltid ihop med en kollega och även min pappa hjälper till när han kan. Men för att ta det från början har vi alltså köpt ett mindre hus i två plan med källare byggt 1934, på en stor tomt och med utsikt över en park som heter Ekbacken i Österåker. Det här huset kommer att bli vårt livs projekt och ska både renoveras och även byggas ut så småningom, vi har många planer och drömmar, både stora som små.

Vi kommer att dela upp renoveringen och ta en våning i taget och har nu börjat med entré- och mellanplanet, vilket också är det största projektet. Här ska vi renovera kök, vardagsrum och göra ett badrum. Det som just nu pågår är rivningen som snart är färdig, och det är sedan det roliga börjar, uppbyggandet. Vi har landat i att vi kommer att vilja ha en tidlös och klassisk stil och blanda modernt med äldre. De gamla trägolven ni ser på bild var tyvärr för skadade för att behålla men vi kommer att lägga in ett likadant massivt furugolv för att behålla ursprungsstilen i huset. Vi kommer även att behålla de gamla fina trädörrarna. Vi har sedan valt att öppna upp burspråket mot vardagsrummet, och även mellan kök och vardagsrum.

Vi kommer att ha genomgående vita väggar och ska ha en putsad öppen spis, men även ta fram en tegelvägg. Köket har vi funderat otroligt mycket på men har landat i att åter igen ha marmorskiva och gråa luckor, men denna gång släta luckor för att bryta av mot det äldre huset och ge ett mer stilrent intryck. Badrummet kommer också att gå i vitt och marmor och det kommer dessutom att bli stort och vi kommer att få plats med ett badkar, det är nästan det jag längtar mest till! Här ser ni lite bilder ifrån häromdagen, och nu händer det verkligen mycket för varje dag och jag ska försöka uppdatera er någon gång i veckan. Hoppas att ni tycker det är lika spännande som vi gör!

Entré och hall med husets fina originalgolv, vi kommer att lägga in ett liknande massivt vitt furugolv på hela mellanplanet.

Vardagsrummet och det vackra burspråket som jag älskar. Vi kommer att öppna upp burspråket mot vardagsrummet så vi kan njuta av den fina utsikten mot Ekbacken.

Vackra gamla dörrar och fönster. De gamla fönster som finns kvar måste tyvärr bytas ut men de ska vi såklart spara och göra något fint av. De gamla dörrarna ska målas om och få nya beslag. Huset är som ni ser rött och längre fram skulle vi vilja måla om det i ljust grått.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats